Show your skills

Het eerste blok zet je een eigen blogwebsite op, leer je meer over ICT en ga je bezig met tekstverwerkingsprogramma's die jouw toekomst makkelijker en aangenamer zullen maken!

ICT

Wij maken veel gebruik van apps maar wat zijn apps eigenlijk? Voor ons is het gebruik van computers, tablets en mobiele telefoons vanzelfsprekend. In dit blok zal je de basis leren van ICT.

MS Office

Werkstukken, presentaties, spreadsheets. Een aantal voorbeelden van toepassingen binnen je schoolcarriere. In het eerste blok zal je met het Microsoft Office pakket aan de slag gaan.

Je eigen blog

Vanaf het eerste blok in het eerste jaar start je met het maken van een blog die je de komende jaren gaat bijhouden en waar elke gemaakte opdracht op te zien is. Ontwerp jouw eigen originele blog tijdens het eerste blok!

Computer- en internetgebruik

Natuurlijk heb je weleens met een computer gewerkt en weet je wat internet is. Toch is het belangrijk dat je weet hoe en waar je bestanden opslaat, welke afbeeldingen of filmpjes van internet je wel of niet mag gebruiken. Kortom, de basisvaardigheden voor het gebruik van een computer en het internet.Wordpress

Je gaat dit blok een eigen blog maken en vormgeven! Hier gebruik je het online software programma Wordpress voor. Dit is een gebruiksvriendelijk programma om jouw blog, die je de komende vier jaar gaat bijhouden, op een simpele en mooie manier vorm te geven. Hieronder een korte inleiding waarbij je globaal door Wordpress heen geleid wordt. . Wil je graag meer video tutorials zien? Dan kan je zelf op zoek gaan via youtube! Succes met het maken van je eigen blog!

Opdracht 1 - Stel je voor met een blogbericht

Je gaat je eerste blogbericht maken op Wordpress! In de les legt de docent uit hoe je een wordpress account maakt en hoe je een blogbericht publiceert. In bovenstaand filmpje kun je dit nog even terugkijken.

Maak een nieuw blogbericht en noem dit: Dit ben ik!
Ga daarna op zoek naar GIFjes online die iets over jou vertellen. Die kun je kopieren en plakken in jouw blogbericht (dit doe je met de toetsen CTRL C, CTRL V). Plak er tenminste 3, schrijf erbij waarom je voor deze GIFs hebt gekozen. Klik op Publiceer, nu heb je jouw eerste blogbericht gemaakt!


Word, Excel en Powerpoint

Tot slot ga je dit blok bezig met tekstverwerkingsprogramma's. Je gaat de meest standaard programma's gebruiken van Microsoft Office, namelijk Word, Excel en Powerpoint. Je zal voor elk onderdeel een aantal instructies volgen die je hieronder vindt en vervolgens sluit je deze onderdelen af met een eindopdracht die wordt gegeven in samenwerking met een ander vak. Deze opdrachten vind je ook hieronder terug. Succes!

 Microsoft Word - eindopdracht

Je gaat in Microsoft Office Word aan de slag met het maken van een werkstuk. In het document hieronder vind je de opdracht en ook een aantal linkjes naar instructievideo's op Youtube voor het gebruik van Word. Succes met deze opdracht!


Microsoft Powerpoint

Hieronder vind je een aantal instructiefilmpjes die je op weg kunnen helpen. Zelfs als je al vaker met Powerpoint hebt gewerkt raad ik je aan het tweede filmpje iniedergeval te bekijken. Lees tevens goed het document door wat meteen onder deze filmpjes staat. Hier staan allemaal handige tips in voor het maken van een mooie en goede presentatie. In het document daaronder vind je de eindopdracht voor Microsoft Powerpoint. Succes!


Instructie video's MS Excel

EINDOPDRACHT EXCEL