Robotica

In dit blok aan de slag met een microbit. Wat het is en wat je er mee kan, zal je in dit blok leren.

Les 1: Herhalingsles programmeren

Klik hier om naar de juiste pagina te gaan.

Les 2: De Microbit 

Nu ga je zelf aan de slag met de MicroBit. Bekijk de video en probeer missie 1. Je kan alle stappen zetten tot de code downloaden. Wil je het programmeer website van de MicroBit klik dan hier.

Les 2-3: De Microbit en Microsoft

Voor de eerste lessen vind je projecten hier. Maak kaart 1 t/m 5. Zorg dat je jouw code instuurt via microbit classroom. Maak ook een screenshot van je programmeer werk en zet het op je blog.

Eindopdracht coronatijd

Je kan voor je eindopdracht twee varianten kiezen of je bedenkt je eigen verhaal of je maakt een micropet. Als je docent het goed vind en alles staat op je blog, dan heb je het vak afgerond.

Eigen opdracht

De volgende eisen moeten in je opdracht zitten. minimaal 2 soorten input, een beslissing (als dit, dan dat), een herhaling en 2 soorten output. Je programmeertaal moet bij jouw verhaal passen. 

Micropet

Klik om de video te bekijken. De docent heeft materiaal voor je om je eigen huisdier uit te knippen.


Les 4-8: Eigen project

Als je de standaard opdrachten hebt gedaan ga je aan de slag met je eigen project.

Voorbeelden van eigen projecten zie je hier onder. Wil je aan de slag maak dan een lijst met wat je nodig hebt en overleg met de docent of wat je bedacht hebt ook echt kan gaan maken.

Als je zelf aan de slag gaat maak dan gebruik van het ontwerpcanvas.

Wil je de opdracht nog uitdagender?

Hieronder staan twee video's hoe je van jouw microbit een kompas maakt of een thermometer.


Als je de basisfuncties van de Microbit goed beheerst kan je verder gaan met de meer complexere invoer zoals lichtniveau, kompasrichting en temperatuur. Mocht je het leuk vinden, dan kan je op internet natuurlijk nog veel meer voorbeeldvideo's bekijken.

Kompas

thermometer