Robotica II 

Je kent de basis van een Micro-Bit. Je leert wat robotica is en wat je er allemaal mee kan.

Herhalingsles De Microbit en Microsoft

Voor de eerste lessen vind je projecten hier.


Introductieles (week 1)

Je gaat aan de slag me Micro-Bit. Bekijk eerst de video 'Wat is een Microbit'.

Bekijk de video om meer te weten te komen over de 7 werelden. Nu je weet wat het is kan je met de Micro-Bit opdrachten maken. Je gaat de Micro-Bit koppelen aan de wereld om je heen.

Basiscursus Microbit (week 2)

Leer in de basiscursus hoe alle functies werken van de microbit. Je gaat natuurlijk ook de opdrachten zelf uitvoeren. Dit kan je doen op de pagina van microbit.org.

Theorie hardware (week 3)

Nu ga je wat meer leren over de theorie achter de Microbit. Bekijk de video's hieronder en kies een theorie waar je straks een eigen opdracht mee gaat maken.

Eigen opdracht (week 5-8)

Op de volgende 

staat een overzicht met opdrachten waar je uit kan kiezen. Kies een wereld uit en ga er mee aan de slag. Ook op de video's hieronder kan je inspiratie vinden voor jouw eigen project. Kies je voor een eigen opdracht gebruik dan het ontwerpcanvas.

Eigen opdracht Maqueen

Als eigen opdracht kan je ook kiezen om de Maqueen te programmeren. Dit is een auto waar je jouw microbit in kan zetten. Je kan lichten programmeren, de auto laten rijden en muziek laten afspelen. Ga ook eens aan de slag met de afstandsmeter.

Voordat je aan de slag gaat om met jouw auto te kunnen rijden, moet je zorgen dat je een uitbreiding toevoegd aan microbit. Klik midden op het scherm in microbit op uitbreidingen en zoek de maqueen op.

Voor een stap voor stap uitleg klik hier. Extra 

Wil je nog meer doen met de micro-bit kijk dan naar de links.